Συνταγή του γλυκού.

Για την Ζύμη:
125gr Νερό
10,85gr Μαγιά (φρέσκια κατά προτίμηση)
25gr Φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία χώρου)
25gr Ζάχαρη
2 Μέτρια Αυγά
250gr Αλεύρι για γλυκά
Κατά προτίμηση ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
Αφήνουμε σε ζεστό χώρο να φουσκώσει πάρα πολύ καλά για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 με αέρα και ελέγχουμε τη μέθοδο της οδοντογλυφίδας για να δούμε εάν ψήθηκε.

Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
4 κούπες νερό
1 ξυλάκι κανέλα κεϋλάνης
35gr κονιάκ
Το γλυκό πρέπει να είναι πάρα πολύ καλά σιροπιασμένο. Οπότε καλύτερα να περισσέψει σιρόπι παρά να μην φτάσει.

Ξεφορμάρισμα

Προετοιμασία στησίματος

Κοπή ζύμης

Σιρόπι

Γαρνίρισμα με σαντιγί

Γαρνίρισμα με φρούτα

Σπιτικό γλυκό ”Μπαμπάς”

Εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή του γλυκού.

45.00 με ΦΠΑ

Κατσαρόλες - Τηγάνια - Ταψια

Ταψί αντικολλητικό ορθογώνιο No4 31x42x6cm

22.00 με ΦΠΑ

Κατσαρόλες - Τηγάνια - Ταψια

Γαλατιέρα Ιnox 18/10 Νο20

28.40 με ΦΠΑ