Θα χρειαστούμε: 125 γρ ανάλατο βούτυρο‎ ‎1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη‎ ‎1 αυγό‎ ‎1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας‎ ‎2 φλιτζάνι απλό αλεύρι‎ ‎1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ‎ ‎1/4 κ.γ. αλάτι‎ ‎1 κ.σ. ζάχαρη άχνη‎   1 ‎Στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. ‎ 2 ‎ Προσθέτουμε το αυγό […]

 

Θα χρειαστούμε:

  • 125 γρ ανάλατο βούτυρο‎
  • ‎1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη‎
  • ‎1 αυγό‎
  • ‎1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας‎
  • ‎2 φλιτζάνι απλό αλεύρι‎
  • ‎1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ‎
  • ‎1/4 κ.γ. αλάτι‎
  • ‎1 κ.σ. ζάχαρη άχνη‎

 

  • 1

‎Στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. ‎

  • 2

‎ Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. ‎

  • 3

‎ Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. ‎

  • 4

‎ Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στο μίξερ σταδιακά μέχρι να αναμειχθούν όλα και να σχηματίζεται μια μπάλα ζύμης. ‎

  • 5

‎ Πλάθουμε τη ζύμη  και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. ‎

  • 6

‎ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη. ‎

  • 7

‎ Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένη επιφάνεια χρησιμοποιώντας έναν πλάστη και τυλίγουμε σε πάχος 5mm. Βουτάμε τον κόφτη μας σε λίγο αλεύρι και κόβουμε τα σχήματά μας, τοποθετώντας τα στο δίσκο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. ‎

  • 8

‎ Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά. Αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά στο δίσκο και ψύξτε και στη συνέχεια μεταφέρετε σε μια σχάρα για να ολοκληρώσετε την ψύξη. ‎

  • 9

‎Διακοσμούμε με royal icing ή ζαχαρόπαστα.