Για να φτιάξετε έναν πολύ νόστιμο σπιτικό μπαμπά
Συνταγή του γλυκού.
Για την Ζύμη:
125gr Νερό
10,85gr Μαγιά (φρέσκια κατά προτίμηση)
25gr Φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία χώρου)
25gr Ζάχαρη
2 Μέτρια Αυγά
250gr Αλεύρι για γλυκά
Κατά προτίμηση ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
Αφήνουμε σε ζεστό χώρο να φουσκώσει πάρα πολύ καλά για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 με αέρα και ελέγχουμε τη μέθοδο της οδοντογλυφίδας για να δούμε εάν ψήθηκε.
Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
4 κούπες νερό
1 ξυλάκι κανέλα κεϋλάνης
35gr κονιάκ
Το γλυκό πρέπει να είναι πάρα πολύ καλά σιροπιασμένο. Οπότε καλύτερα να περισσέψει σιρόπι παρά να μην φτάσει.
Εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή του γλυκού.
07-4726-1 Περιστρεφόμενη βάση σταντ κεϊκ GHIDINI No 3525
01-0532-1 Σπάτουλα Μαριζ σιλικόνης GHIDINI No3504
01-0531-1 Κορνέ ζαχαροπλαστικής Υφασμάτινη σακούλα GHIDINI No3527
01-0138-1 Μπολ μίξερ πλαστικό 3,5Lt WEST3154
01-0728-1 Κόφτης παντεσπάνι μονός WEST7120 ή 01-0771-1 Κόφτης παντεσπάνι διπλός WEST7160
07-2781-1 Γαλατιέρα ΙΝΟΧ 18/10 με καπάκι Νο20
11-6562-2 Ταψί αντικολλητικό ορθογώνιο Νο4 31χ42χ6cm